forandringen

når dit liv forstyrres, er det ikke nødvendigvis et tegn på at noget er gået galt, blot på at noget er under forandring, og forandring er oftest ledsaget af forvirring, måske endda frygt. Men en dag fører livet os igen ind i klarhed, i det mindste for en tid.

ældre og alkohol

Når vi bliver gamle

Alderdommen (fra 65 års alderen til døden) fører mange svære forandringer med sig som kan medfører frygt og forvirring.

  • at holde op med at arbejde og dermed miste en selvfølgelig funktion
  • at blive stadig mere syg og skrøbelig eller ens partner er det
  • at bo alene og isoleret og i tiltagende grad stå uforstående overfor forandringer i samfundet
  • at føle angst ved tanken om at døden kan være nær

I denne aldersgruppe finder man også en stor forekomst af depressioner og ofte af dybere karakter. Selvmordtankerne er her et særlig alvorligt varsel, da gamle mennesker har lettere ved at gøre alvor af tankerne, da de har færre fortøjningspunkter i livet. Medicin og alkohol sammen eller hver for sig vil kunne vise sig, at være et rationelt alternativ til selvmordet, som den ultimative opgivelse.  

Gratis samtale

Familierådgivning

Der er ingen tvivl om, at jo før man får hjælp til at håndtere vanskelige kriser, jo mindre er risikoen får, at der udvikles en egentlig depressions lignende tilstand.

De fleste personlige kriser opstår i kølvandet på skilsmisse, dødsfald eller svær sygdom i nærmeste familie, økonomiske problemer og arbejdsmæssige problemer herunder udbrændthed og stress. Når det personlige pres øges er det, at  vi som mennesker naturligt søger at dulme den medfølgende følelsemæssige smerte og her er alkoholen en tro makker " bare en lille en" og "lige en enkelt at sove på" osv.

Dette kan være begyndelsen på en deroute af ukendte dimmensioner og dette ved enhver, men det er svært at styre og kontrollere og kan tage til i det stille. Først med et par ekstra drinks ud på eftermiddagen, et ekstra glas vin til maden og en lille en inden sengetid - jo det kan være meget snigende og selverkendelsen hjælper sjældent med til at standse det lille misbrug. Det kan tage lang tid, at udvikle det reelle alkoholproblem og især, hvis man går alene det meste af tiden. 

Alkoholbehandling koster mange penge og i svære tilfælde rigtig mange penge, de mest gængse behandlinger løber let op i 75 - 80.000 kr og derudover er der eventuel tab af indkomst, så jo der er mange ressourcer, at spare - både menneskeligt og økonomisk, såfremt man får hjælp til håndtering af den personlige krise i god tid.

Bestil tid til en gratis afdækkende samtale, der handler om hvorvidt og hvordan vi kan hjælpe dig videre i livet. Du kan besøge os eller få en samtale via Skype.